Matemàtiques vivencials

Durant el mes d’octubre hem recordat i treballat de forma vivencial i manipulativa alguns conceptes matemàtics. 

Hem estat parlant de quines formes podem trobar a l’escola, fora de l’escola i per la natura. Ens ha donat joc a moltes converses molt interessants, i també ens hem passejat pels patis de l’escola descobrint i cercant formes geomètriques que ens acompanyen en el nostre dia a dia. 

També hem continuat treballant la motricitat fina, tan important per enfortir els nostres ditets, la força dels músculs i la precisió. I hem fet comptatge i representació de les primeres grafies numèriques amb quantitat. 

Els nins i nines de 5 anys A i B

MONSTRE ROSA

El conte del Monstre Rosa ens ha acompanyat en aquest principi de curs per treballar el valor de la diferència i veure com de diferents som els uns dels altres, així com també de la importància de sentir-se acceptats i a gust amb un mateix, amb els demés i la vida.

Ens va agradar molt la història del nostre amic i ens va donar per parlar molt i fer conversa sobre l’amistat i conèixer-nos una mica més.  

A més, vam posar en marxa la nostra imaginació i els nostres ditets, i vam crear el monstre què més ens venia de gust, del conte o inventat. 

També vam decidir fer un mural col·lectiu del conte per tenir a l’aula durant el mes de setembre. 

Dels nins i nines de 5 anys A i B